Vad är meningen med livet?

Känns som att livet är meningslöst. Asså jag går till skolan varenda dag, och kämpar hårt för att komma in på bra gymnasium, och få bra jobb. Men om 100 år så kommer ingen komma ihåg mig och vad jag gjorde. Allting känns bara meningslöst. Vad kan man göra för att hitta meningen med livet? så skriver en 13-årig pojke på ett internetforum och ber om hjälp hur man kan hitta meningen med livet.

Som unga ställer vi oss ofta de stora frågorna, men inte helt sällan tar sedan livet och nuet över. Vi tappar sedan ibland bort oss i vårt sökande efter livets djupare mening. Tills något händer som får oss att stanna till.

Läs bibeln på nätet
Läs om människor som mött Gud!
Gå en Alphakurs
Se filmserien The Chosen om Jesu liv

Tron på Gud som själva kärna i livet är för många självklar, medan andra har en stor skepsis till själva tanken om en högre makt. Var du än är i ditt liv är viktigt att stanna upp ge dig själv tid att våga ställa livets stora frågor: – Vad är meningen med livet? – Kan det finnas ett högre syfte med tillvaron? – Varför finns jag? -Kan det vara så att Gud finns? – Vad är det egentligen tro handlar om? – Finns Jesus? – Kan så mångas påtalade erfarenhet av att ha mött honom bara vara påhitt?

Skapad till gudsgemenskap

Bibeln talar om att människan har ett högre syfte. Att hon är skapad för att leva i harmoni och gemenskap med sin skapare. Hennes värde sitter inte i vad hon gör, har eller kan, utan endast i att hon är just människa – skapad till Guds avbild. Men något har skett – det har skett ett brott mellan Gud och människa, där hon ville gå sin egen väg och därmed också får ta konsekvensen av just detta. Det Bibeln kallar för synd, ställde sig mellan människan och den rena, sanna och kärlekfulla Gud som skapat henne. Gemenskapen blev bruten.

Längtan tillbaka till ett högre syfte

Fortfarande finns i oss en djup längtan efter Honom som skapat just denna andliga dimension som gör oss till människor. Det är just denna andliga hunger du känt i vissa stunder genom livet: Längtan efter gemenskap med Gud själv. Men hur kan vi då få den här gudsrelationen upprättad igen? Ja, fallet är hopplös för människan att på egen prestation ta sig tillbaka till en återupprättad relation. – Vi vet alla hur bristfälliga vi är! Genom att ge sin egen son, Jesus, gör dock Gud en väg hem till sig igen. Det enda vi (du!) behöver göra är att öppna upp hjärtats dörr, så vill Jesus komma in och dela livets måltid med dig!

När Jesus dog på korset bar han syndens lön – döden. Istället gav han – genom sin uppståndelse från de döda – oss det eviga livet som gåva! Inte bara evig existens, utan det bultande, pulserande, livslevande Gudslivet! Genom att sätta din tro till Jesus död och uppståndelse och genom att bekänna honom som högst i ditt liv (och sen låta honom vara just detta), så får du tillgång till denna enorma gåva som frälsningen är! Relationen blir upprättad igen.

YouTubefilm som illustrerar vad Jesus gjorde genom korset.

Andra har upplevt det!

Genom årtusenden har miljoner och åter miljoner människor upplevt just denna livsförvandlande kraft som finns i mötet med kristendomens centralfigur – Jesus Kristus. Genom att klicka på bilderna nedan hittar du ett antal olika länkar till sidor där du kan få hjälp och vägledning i sökandet efter meningen med livet. Du är också alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskan om samtal och förbön. Gud välsigne dig!