Verksamheter

Församlingen har ett antal olika verksamheter, vilka du kan läsa om nedan. Du kan även se vad som är aktuellt just nu i vårt aktuella program, då seminarier, möteshelger och speciella sammankomster inte är nämnda nedan. Du är välkommen att vara en del av våra gudstjänster, gruppverksamheter och bönetillfällen!

Alphakurs

Livet är värt att utforska! Tisdagen den 24 januari 2022 börjar vårens Alphakurs; en kurs för dig som vill ha möjlighet att utforska den kristna tron, ställa frågor och dela dina perspektiv! Alpha är en kurs där grunderna i den kristna tron utforskas – på dina villkor. Under våren har vi samlingarna på tisdagar, enligt schema, kl 17.30-19.30 ca. Varje samling börjar med en enklare måltid, till självkostnadspris. I övrigt är kursen gratis. Läs mer här.

Anmälan och info: Seth Nilsson 073-726 51 85

Alphakurs för seniorer

Livet är värt att utforska! Alphakurs för seniorer är en kurs för dig som vill ha möjlighet att utforska den kristna tron, ställa frågor och dela dina perspektiv med andra äldre! Alpha är en kurs där grunderna i den kristna tron utforskas – på dina villkor. Varje samling börja med en enklare lunch, till självkostnadspris. I övrigt är kursen gratis.

Vi har tidigare haft Alpha för seniorer. Under våren är inget planerat, men har du en önskan om att vi påbörjar en kurs, vänligen kontakta: Seth Nilsson 073-726 51 85

”Kom följ mig” – Beta Bibelkvällar för alla

I denna kurs får du bibelundervisning i olika ämnen som berör det kristna livet och vandringen med Gud. Gruppen ges även tillfälle att diskutera och samtala om kvällens ämne. Betakursens bibelkvällar öppen för alla – både för dig som just gått Alphakursen och vill fördjupa dig i vad Bibeln säger, men även för dig som varit kristen länge. Vårens kurs börjar den torsdagen den 19 januari 2022. Beta bibelkvällarna kommer att vara på torsdagar kl 18-20.30, enligt schema. Vi börjar varje tillfällen med en enklare måltidsgemenskap till självkostnadspris (25 kr). I övrigt är kursen gratis. Läs mer här!

Anmälan och info: Seth Nilsson 0737 26 51 85

Dopundervisning

Funderar du på att bli döpt och vill veta mer? Vi genomför dopundervisning varje gång det finns intressenter, antingen personligt eller i grupp.

Anmälan och info:  Seth Nilsson 0737 26 51 85

Ekumenisk bön för bygden

Tillsammans med andra församlingar i Hudiksvall träffas vi och ber för Hudiksvallsbygden.
Ojämna veckor: Fredagar kl 12:00 i Baptistkyrkan
Jämna veckor: Lördagar kl 10:00 i Höglidenkyrkan

Gudstjänster

Varje söndag kl 11 samlas församlingen till gudstjänst, dit du är hjärtligt välkommen! Här finns även möjlighet till förbön. Grundläggande håller vi till i Baptistkyrkan, men det finns även tillfällen då annat händer. Se programmet för aktuell gudstjänst! Gudstjänsterna spelas även ofta in och sänds via vår FB-sida.

Olika predikanter. Kontakta pastor Seth Nilsson 0737 26 51 85, om du har någon fråga.

Hemgrupper

‘Med olika frekvens träffas ett antal grupper i församlingen i mindre hemgrupper, eller sk. ”cellgrupper”/”bönegrupper”, som är utformade lite som gruppen vill. Här får du på ett informellt sätt lära känna andra i församlingen, dela vad du har på hjärtat, läsa bibeln tillsammans, umgås och ta en fika i all enkelhet hemma hos någon.

Vill du gå med i en grupp eller veta mer? Kontakta Seth Nilsson 0737 26 51 85

Morgonbön

Måndag, onsdag och fredag morgon kl 8.00-9.00 har vi morgonbön i församlingssalen. – Du är hjärtligt välkommen att samlas inför Gud och be och läsa Guds Ord tillsammans!

Kvinnoföreningen

Vissa torsdagar kl 13:00 träffas daglediga för en stunds gemytlig gemenskap med sång, andakt enkelt fika och samtal. Gruppen består av vänner från församlingen och från vår stad, med dess närhet. Välkommen med! Kontakta Gudrun för mer info om tider.

Ledare: Gudrun Bengter, 0650-790 72

Söndagsskola

Alla barn mellan 4-12 år är välkomna på söndagsskolan, som pågår parallellt med söndagsgudstjänsten! (Yngre barn är välkomna i vuxens sällskap.) Här får barnen sjunga och lära sig bibelns berättelser. Det blir också tid för lek, skoj och pyssel. Varje vecka får barnen en bibelvers – läs den, prata om den och öva den gärna hemma!

Ansvarig ledare: Cecilia Mahrelind

Ungdomsaktivitet: Volleyboll

För dig som är tonåring eller ung vuxen har vi volleyboll på fredagar alternativt lördagar i Björkbergsskolans gymnastiksal. För info om tider etc, kontakta ansvarig ledare.

Ansvarig ledare: Wahku Htoo 073 058 54 17

Veckans webbandakt

Vi lägger varje onsdag, vid elva-tiden, ut en webbandakt där olika församlingsmedlemmar delar med sig en reflektion och något från Guds Ord. Du hittar dessa på vår FB-sida.