Okategoriserade

Ledare: Sommar – en tid att odla relationer

Foto av Askar Abayev pu00e5 Pexels.com

Vi har just gjort klart Baptistförsamlingens program för sommaren. Ja, just det, sommarprogram. Vad tänker du när ordet sommar är aktuellt?

För många av oss handlar sommaren om semester och ledighet. Visst låter ordet ledig härligt och väcker sköna känslor. Fast hur var det nu – ledig och ledig?

Vi svenskar ska ju vara nyttiga mest hela tiden, även när vi är lediga. Allt är visst gamle Martin Luthers fel. Han tyckte att alla skulle sträva på och ta ansvar hela tiden. Själv skulle jag önska att jag kunde bättra mig och inte tänka på allt som ska bli gjort, utan att se till att jag är ledig. Samtidigt är det ju skönt att vara ledig för att få tid till allt annat som annars inte skulle bli gjort. Så det kommer nog att bli en hel del som ska fixas i alla fall. Till detta ska man hinna med att hälsa på hos släkt och vänner, samt mys och trevligheter.

Jag tycker att vi den här sommaren allihop ska bli bättre på att vara just lediga, att slappa på balkongen/altanen under stekheta dagar, att ringa en kompis, packa picknicken och åka och bada, lyssna på sommarpratarna på P1, att softa i hängmattan, chilla i solstolen med en bok, etc. Fast det finns en sak som jag absolut inte tycker att du ska ta ledigt ifrån! – Det är relationer! För när allt kommer omkring undrar jag om inte det viktigaste vi har är våra relationer.

Relationen till våra nära och kära är något som vi absolut ska prioritera nu där vi alla är lite friare och ledigare.

Relationen till församlingen. Nu på sommaren har du en extra chans att bredda din upplevelse tillsammans med Guds folk. Exempelvis samarbetar vi med Missionskyrkan i sommar och du får chans att lovsjunga, be och lyssna till undervisning tillsammans med andra kristna som du inte möter så ofta. Det vore ju dumt att ledigt från den möjligheten.

Relationen till en levande frälsare. Fyll på i ditt inre. Låt dig utmanas av att läsa den där uppbyggliga boken som du inte hunnit. Eller delta i någon av sommarens konferenser i vårt land.

Den här sommaren ska i alla fall jag försöka att odla mina viktiga relationer. Dessutom kommer jag nog att vara aningen nyttig, men det får bli med måtta?

Trevlig sommar!

Staffan Lindvall
Församlingsföreståndare

Artikeln har publicerats i församlingsbladet