Okategoriserade

Välkommen att delta i Matstafett Equmenia

Lördagen den 4 maj 2019 kl.14:30 – ca 19:30

Målet med dagen är att vi ska lära känna varandra bättre

Vad är matstafett?

Matstafetten är ett arrangemang där du äter förrätt, varmrätt och dessert tillsammans med olika personer som har anknytning till Baptist- eller Missionskyrkan, vilka det är känner man inte till på förhand utan det blir en spännande överraskning. Du både bjuder på mat och blir bjuden på mat.

Det här inte är någon matlagningstävling. Matstafetten är snarare en upplevelse som handlar om att träffa nya och gamla bekantskaper och ha roligt tillsammans.

Anmäl er helst gruppvis, förslagsvis; en familj, ett par eller några kompisar (max 4-5 personer). Du kan även anmäla dig själv och då paras du ihop med någon eller några andra som bildar ett matlag. Ni kommer sedan att få bjuda på en rätt. Det kan vara förrätt, varmrätt eller dessert. Ni bjuder ca 4-5 personer på mat. Man bör räkna med att laga till en rätt som räcker till 8-10 personer (inkl. barn).

Praktisk information

Ungefär en vecka innan stafetten får alla deltagare ett sms där det står vilken rätt ni lottats att bjuda på. Vad ni serverar bestämmer ni själva MEN tänk på att verkligen beakta de allergier som ni har fått information om att någon av era gäster har.

I sms:et står det även var ni ska infinna er för intagandet av förrätten

Efter förrätten får ni ett sms där det står var ni ska ta vägen för att äta varmrätten,

Efter varmrätten beger sig alla till Baptistkyrkan för att äta dessert alla tillsammans.

Ni som får bjuda på varmrätt, tänk på att du behöver kunna servera maten inom en halvtimme, så gör något som går att förbereda.

Är ni ansvarig för desserten får ni alltså nöjet att äta förrätt och varmrätt hos några andra och ta med er dessert (för ca 8 personer) till Baptistkyrkan där vi alla samlas och äter dessert tillsammans.

Schema

14.30 Träffas ni för att äta förrätt tillsammans med ditt sällskap och 4-5 personer till hemma hos dig eller hemma hos någon annan. Vid måltidens slut, får ni ett sms där ni får information om vart ni ska vara och äta varmrätt.

16.00 Träffas ni för att äta varmrätten på en ny plats tillsammans med 4-5 andra personer.

18.00 Träffas alla och serveras dessert samt kaffe på Baptistkyrkan. Vi har även en kortare andakt tillsammans innan vi avslutar.

Ni har 30 minuter på er att hinna till nästa plats. Förrätten beräknas intas på 1 timme och varmrätten på 1,5 timme.

Tips

Presentera er! – Vi rekommenderar att ni vid varje rätt inleder med att presentera er ordentligt.
Ladda telefonen! – All kommunikation sker via de mobilnummer som angivits.

Din anmälan behöver vi ha senast 22 april!

OBS viktigt! För att vi ska kunna få ihop planeringen av detta så kan vi inte ta emot efteranmälningar men hör av dig ändå så kan du/ni få stå i kö i händelse av att någon blir sjuk och inte kan vara med.

I anmälan, ange följande:

Ditt/era Namn,
Adress,
Mobilnummer,
Eventuella allergier,
Om ni husdjur hemma
Antal personer i erat sällskap/grupp.

För frågor och anmälan, hör av er till

Lena Johnson: johnson@bredband2.com / 073-0408435 eller
Maritta Collin:  collin.maritta@gmail.com / 076-846 38 96

P.S. Hör även av dig om du vill vara med och hjälpa till i planeringen D.S.